Lisää avoimeen hakemukseen videotervehdys ja erotu eduksesi!

Työnhaku, Työhakemus | Eilakaisla |

Paljon puhutaan piilotyöpaikoista ja siitä, että näitä löytääkseen kannattaa olla suoraan yhteydessä kiinnostaviin yrityksiin ja laittaa avoimia hakemuksia. Harvassa yrityksessä käydään säännöllisesti ja aktiivisesti läpi avoimia hakemuksia, joita voi tulla yrityksille runsaastikin.

Miten erottua edukseen hakijatulvasta?

Sen sijaan erottautuminen joukosta toimii; erottautumalla jäät paremmin rekrytoivien henkilöiden mieleen ja kasvatat näin onnistumismahdollisuuksiasi. Avoimen hakemuksen jättämisen lisäksi on hyvä soittaa joko ennen hakemuksen lähettämistä tai sen perään yrityksen rekrytoinneista vastaavalle henkilölle.

Selvitä puhelua ennen, kuka kyseisessä yrityksessä vastaa rekrytoinneista ja voisi olla paras vaihtoehto kontaktoinnille. Tämä vaihtelee organisaation koon mukaan. Onkin tärkeää tutustua yritykseen etukäteen, jotta olet yhteydessä oikeaan tai edes potentiaalisimpaan henkilöön, joka on rekrytoinneissa mukana. Valmistaudu niin, että osaat puhelussa kertoa, miksi olet kiinnostunut yrityksestä työnantajana, ja miksi heidän kannattaa huomioida sinut tulevissa rekrytointitarpeissa.

Toinen erittäin trendikäs vaihtoehto erottautumiseen on tehdä videotervehdys tai -CV, millä nimellä sitä haluaakaan kutsua. Itse suosin tervehdystä, sillä videossa ei kannata käydä koko työhistoriaa tai ansioluetteloa läpi. Videon tarkoituksena on antaa lyhyt tiivistelmä sinusta ja persoonastasi. Olla ikään kuin teaser, jolla houkutellaan tutustumaan varsinaiseen ansioluetteloosi ja profiiliisi tarkemmin.

Tässä Eilakaislan vinkit onnistuneen videotervehdyksen tekoon

  • Mieti tausta ja ympäristö: vaikka olisitkin ulkoilmaihminen ja haluaisit tuoda videolla persoonaasi ja harrastustasi esille, mieti palveleeko se tarkoitustasi. Kiinnittyykö huomio enemmän kävelemisestä kuuluvaan rapinaan, liikenteen hälyyn tai hengästyneeseen puheeseen kuin varsinaiseen asiaan, eli osaamiseesi?
  • Tarkista valaistus: on tärkeää, että näyt videolla hyvin ja ilmeistäsi saa selvää. Älä siis istu niin, että takanasi on ikkuna, sillä tämä saa sinut näyttämään tummalta hahmolta.
  • Suunnittele etukäteen: videotervehdys ei saisi olla paria minuuttia pidempi (max 3 minuuttia).
  • Tee käsikirjoitusluonnos: suunnitelman ei tarvitse olla sanasta sanaan mietitty, mutta jonkinlainen runko on hyvä olla valmiina, jotta videolla on selkeä punainen lanka. Lyhyeen tervehdykseen ei ole tarkoitus käydä koko CV:täsi läpi, vaan antaa yleiskuva sinusta: kuka olet, mitä osaat, mitä haluat ja miksi yritys x kiinnostaa (jos siis teet avoimen hakemuksen tietylle yritykselle). Mikäli teet videotervehdyksen ilman tiettyä kohdeyritystä, keskity enemmän siihen, mitä juuri sinä tuot yritykselle tai mitä yritys saisi palkatessaan sinut, minkälaiset arvot ohjaavat toimintaasi ja mikä motivoi sinua työssäsi.
  • Tarkista videosta, että ääni kuuluu hyvin: jos mahdollista lähetä videolinkki tai -tiedosto jollekin tutullesi, joka voi testata, että linkki tai tiedosto avautuu eri laitteilla ja selaimilla, ja että ääni ja kuva ovat hyvän laatuisia.
  • Älä mieti liikaa! Jos ei ole tottunut kuulemaan omaa ääntään tallennettuna taikka näkemään itseään videolla, voi helposti jäädä miettimään esimerkiksi omia äänenpainoja tai asentoa. Mikään näistä ei loppujen lopuksi häiritse ketään muuta kuin esiintyjää itseään. Videon pitää olla luonnollinen, joten liikettä ja ilmeitä saa olla! Muutama harjoituskerta varmasti riittää. Huomioi myös, että lopullinen tallennus kannattaa yrittää tehdä ilman, että luet suoraan käsikirjoituksesta.

Vinkkejä heittäytymiseen sekä visuaalisesti havainnollistavat vinkit näet tästä videosta!

 


Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja liity osaajayhteisöömme. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan osaajaprofiilin ansioluetteloineen, niin olet löydettävissä jatkuvasti sopiviin työmahdollisuuksiin!

Katso avoimet työpaikat    Liity osaajayhteisöömme    Hae töitä anonyymisti

 

Kirjoittaja Maiju työskenteli Eilakaislalla palvelupäällikkönä vastaten ammattitaitoisten osaajien löytämisestä asiakkaillemme. Maijulla on useamman vuoden ajalta monipuolista HR- ja rekrytointikokemusta henkilöstöpalvelualalta. 

Lisää luettavaa: