Eilakaisla blogi

Kesätyön Q&A – vastauksia kysymyksiin kesätyönhausta

Kirjoittanut Jennika Lahti | 7.1.2020 6:27:00

Kesätyöt tarjoavat sekä mainion tavan hankkia arvokasta työkokemusta opiskelujen ohessa että mahdollisuuden saada jalan yritysten oven väliin valmistumisen jälkeistä työllistymistä ajatellen. Monet yritykset hakevat kesäksi sijaisia ja tuuraajia, joten olitpa opiskelija tai muuten kesäksi töitä hakeva, ohessa yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia kesätyönhakuun liittyen.


Milloin kannattaa hakea kesätöitä?

Monet yritykset aloittavat kesätyöntekijöiden rekrytoimisen hyvissä ajoin vuoden vaihteen jälkeen, joten kesätyöpaikkoja kannattaa ruveta kärkkymään ajoissa. Varsinkin suuret yritykset suunnittelevat ja tietävät resurssitarpeensa jo edellisvuonna. Kuuminta kesätyöhakujen aikaa ovat vuoden ensimmäiset kuukaudet, mutta pienemmät yritykset heräävät etsimään kesätyöntekijöitä vielä loppukeväästäkin.  

Mistä kesätöitä löytää ja miten työnantajaa kannattaa lähestyä?

Työnantajat ilmoittavat kesätyöpaikoistaan yleensä nettisivuillaan ja sosiaalisessa mediassa. Yritysten verkkosivujen lisäksi kesätöitä kannattaa kartoittaa työnhakuportaaleista (esim. Oikotie, Monster, Duunitori), jonne voit tehdä myös omat hakuvahdit. Lisäksi erilaisia yritysten ja oppilaitosten järjestämiä kesätyöntekijöiden rekrytointitapahtumia ja -tilaisuuksia kannattaa hyödyntää unohtamatta omia henkilökohtaisia verkostoja. 

Hakemus ja CV kannattaa lähettää aina työpaikkailmoituksessa pyydetyllä tavalla, ja mitä nopeammin toimit, sen parempi. Eilakaislalla työnhaku tapahtuu Kaislanetissä, missä ilmoitamme asiakasyrityksiemme avoimista työpaikoista. Ilmoittamamme työpaikat nousevat kaikki toki myös yllä mainittuihin työnhakuportaaleihin ja sitä kautta asettamiisi hakuvahteihin. Kaislanetissä hakija pystyy kohdistamaan hakemuksen tiettyyn työpaikkaan, mutta myös jättämään avoimen hakemuksen. Avoimessa työhakemuksessa on hyvä kertoa, millaisesta kesätyöstä olet kiinnostunut ja miksi.

Millainen on hyvä kesätyöhakemus?

Hyvä kesätyöhakemus kertoo, kuka olet, miksi olet hakemassa kyseistä kesätyöpaikkaa ja miksi juuri sinä olisit oikea henkilö tehtävään. Motivaation, omien vahvuuksien ja kokemuksen lisäksi kesätyöhakemukseen on hyvä lisätä jos sinulla on mahdollista jatkaa työskentelyä syksyllä opintojen ohella. Pidä hakemuksesi ytimekkäänä ja tarkista lopuksi vielä hakemuksesi kirjoitusasu – kirjoitusvirheitä ei saa löytyä.

Millainen on hyvä CV?  

Hyvästä CV:stä käy ilmi perustietojen - kuten yhteystietojen ja koulutuksen - lisäksi keskeisimmät osaamisalueesi ja taitosi. Jos sinulla on aiempaa työkokemusta, avaa työtehtävien sisältöä muutamin lausein, ne kertovat kokemuksestasi pelkkää titteliä enemmän. Jos työkokemusta ei ole vielä kertynyt, avaa vapaa-ajan harrastuksiasi ja kerro, mitä taitoja olet niissä oppinut. Samalla annat itsestäsi aktiivista kuvaa.

Vaikka CV on hyvä pitää tiiviinä ja selkeänä, kannattaa omaa persoonaa myös tuoda esiin, onhan CV työnhaun käyntikorttisi!

Miten haen töitä Kaislanet-palvelussa >
Vinkkejä hyvän työhakemuksen tekemiseen >
3 vinkkiä, joilla CV eli ansioluettelo jää rekrytoijan mieleen >

 

Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja rekisteröidy työnhakijaksi. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan kattavan profiilin ansioluetteloineen Kaislanet-palveluumme ja tilaamaan itsellesi työpaikkavahdin!